این روزها نگرانی ناشی از دوران بعد از ضربالاجل اتمی، سرتاپای نظام را فراگرفته است. به اعتراف مقامات همين رژیم پیامدهای این تحول، چه به خوردن زهر بهانجآمد و چه بهمتوقف شدن مذاکرات منجر شودتوافق، تأثیرات کیفی بر آینده رژیم دارد.
در اين ميان جنگ و دعواي خامنه اي و رفسنجاني بر سر خوردن جام زهر هم بالا گرفته به طوري كه علناً يكديگر را مخاطب قرار داده و در حملات متقابل، يكديگر را هدف قرار ميدهند.
چون موضوعی که برای هر دو باند مهمتر از هستهیی است در میان است و آن هم مسأله هژمونی و قدرت است و اینکه اهرمهای قدرت و اهرم اصلی دست کیست یا دست چه کسی باید باشد؟ موضوعی که بلافاصله بعد از ضربالاجل در اولویت هر دو باند رژیم قرار میگیرد. به همین خاطر است که در روزنامههای هر دو باند، نگرانی درباره مرحله «پساتحریم» و «پسا توافق» موج میزند و تیتر یکی از روزنامهها کاملاً گویاست: «نگران پسا تحریم باشیم فرصتی در کار نیست»
در اين ميان ولي فقيه از همه نگران تر است چون میداند که اگر همین امروز میخ قدرت خود را نکوبد، فردا کلاهش پس معرکه است؛ از اینرو شخصاً از روز مراسم سالمرگ خميني و سخنرانی سر قبر او، خط (تضعیف رفسنجانی روحانی) را شروع کرده و مرتباً ادامه داده و خدم و حشم و دستگاه تبلیغاتی خودش را هم در همین رابطه بسیج کرده تا حریف را با مارکهایی از قبیل تحریف خمینی و لیبرال دموکراسی یا عرفیگرایی و اباحهگری از میدان بهدر کنند.
آنچه كه به وضوح روشن است اين است پذيرش جام زهر براي اين رژيم، يك سرفصل كليدي و مهم به شمار ميرود چنانچه روزنامه ابتكار آن را قطعنامه598 و سر كشيدن جام زهر توسط خميني مقايسه ميكند. و در ادامه مينويسد: بیشک توافق هستهیی ایران و 1+5 دارای پیامدهای مهمی خواهد بود که آن را بهعنوان نقطه عطف قرن بحساب میآورد. این توافق موقعیت ایران را دگرگون خواهد نمود.....
روزنامه حکومتی ابتکار در سرمقاله روز 16تیرماه خود پذیرش جام زهر اتمی را با صدور قطعنامه 598 و گل گرفته شدن تنور جنگ خمینی مقایسه کرده و آن را نقطه عطف قرن حاضر توصیف کرده است.
این روزنامه مينويسد: «پذیرش قطعنامه 598 به یک نقطه تاریخی برجسته در تاریخ ایران تبدیل گردید و... بیشک توافق هستهیی ایران و 1+5 دارای پیامدهای مهمی خواهد بود که آن را بهعنوان نقطه عطف قرن بحساب میآورد. این توافق موقعیت ایران را دگرگون خواهد نمود.»
آنچه تا امروز روشن است و روند تحولات تا كنون نشان داده اين است كه خامنه اي، در پي فريب دادن جامعه اتمي است و هيچ تمايلي به توقف غني سازي و پروژه اتمي اش ندارد. از سوي ديگر در رابطه با مذاكرات آتي، سناتور دموکرات کریس مورفی عضو مجلس سنای آمریکا گفت: در دیدار با باراک اوباما در کاخ سفید، او میخواست بهطور روشن و واضحی نشان دهد هیچ عجلهیی برای توافق اتمی ندارد و اگر توافق خوبی وجود نداشته باشد مذاکرات را ترک خواهد کرد. او افزود: هنوز توافقی صورت نگرفته و تمامی گزارشها در مورد اینکه چه موضوعاتی در توافق وجود دارد ناقص و نارس است.
در هر صورت خامنه اي بعد از ضربالاجل با هر نتیجهیی بسا ضعیفتر از قبل خواهد بود و در تعادل قوای جدید، مردم به جان آمده فرصت را برای خواستههای به حق خود از دست نخواهند داد. مسألهای که مدتهاست علائم آن بهخوبی در حرکتهای اجتماعی دیده میشود.